Som resultat av den kartläggning som gjordes när man skrev ungdomsöverenskommelsen så har kommunen och Arbetsförmedlingen bildat ett gemensamt Navigatorcentrum. Centrat är tänkt att fungera som mötesplats för såväl ungdomar och föräldrar som för arbetsgivare och kommun. Målet är att halvera ungdomsarbetslösheten.
Du är här
Vi brinner för att stödja Arbetsförmedlingen och kommunerna att utveckla samverkan lokalt. Och vi ser resultat. Men vi behöver hjälp att berätta - för varandra, för omvärlden och för våra politiker - om resultatet av ert arbete. Vi kallar det för Dua-effekten.
Här samlar vi berättelser om effekterna av den samverkan som utvecklats inom ramen för Duas arbete. Läs, inspireras och dela historierna i era sociala mediekanaler.
Och inte minst, bidra med en dua-effekt från din kommun. Du gör det enkelt via ett webbformulär.

I Uddevalla kommun har flera viktiga aktörer samlokaliserats och träffas en dag i veckan för att samverka kring målgruppen ungdomar. Då samtliga aktörer finns representerade finns all information och kompetens på plats vilket lett till att individen fått en ökad delaktighet i sin egen planering, en förkortad kartläggningstid och en samordnad, gemensam planering.
- Uddevalla

Genom att samlokalisera arbetsmarknadsenheten, socialtjänsten-unga vuxna och Arbetsförmedlingen har Gävle kommun lyckats korta väntetider och förenkla beslutsvägar. Aktörernas naturliga tillgång till varandra förenklar för samverkan och ger ungdomarna trygghet.
- Gävle